În cadrul campaniei „Informează-te, lucrează legal și cunoaște-ți drepturile pentru a fi protejat!”, Ministerul Muncii și Protecției Sociale a început distribuirea materialelor informative privind munca sezonieră în Franța.
Broșurile sunt împărțite cu ajutorul colegilor din agențiile județene de ocupare a forței de muncă și din inspectoratele teritoriale de muncă. De asemenea, în baza protocoalelor încheiate de Ministerul Muncii cu Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și cu Ministerul Afacerilor Interne, materialele informative sunt distribuite și în gări, autogări, aeroporturi și în vămi.
Scopul acestui demers este asigurarea că cetățenii care decid să plece să muncească sezonier în Franța își cunosc drepturile pe care le au și știu cui să se adreseze dacă întâmpină probleme, pentru a evita, în acest fel, situațiile de abuz asupra lucrătorilor români.
Informații detaliate privind munca sezonieră în Franța pot fi găsite pe pagina de internet a Ministerului Muncii și Protecției Sociale.