Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, s-a aflat vineri, 27 noiembrie, într-o vizită de lucru în comuna Dragalina, din județul Călărași. Aceasta a vizitat o grădiniță care funcționa în condiții improprii, într-un fost IAS, pe care spune că a „adoptat-o” în urmă cu patru ani.

Ministrul Anisie a povestit pe rețelele sociale cum, în 2016, pe vremea când era secretar de stat în MEC, a vizitat grădinița din Dragalina, unde a cunoscut 25 de copii și două învățătoare.

„În ciuda condițiilor vitrege, a greutăților întâmpinate, acei copii erau fericiți și îngrijiți, totul datorită efortului supraomenesc al celor două cadre didactice, care, cu mult devotament, profesionalism și cu o dragoste nemărginită, făceau totul pentru ca acei copii să nu simtă neajunsurile acestei societăți nedrepte…”, își amintește Monica Anisie.

Anisie spune că a demarat atunci procedurile pentru construcția unui spațiu adecvat pentru cei mici, însă declară că, la revenirea în minister, la grădinița din Dragalina era turnată doar o fundație. Ministrul s-a întors pe 27 noiembrie în Dragalina pentru a revedea și inaugura grădinița începută în urmă cu patru ani.

Ministrul a mai declarat că a alocat în acest an de mandat fonduri pentru construcția a 33 de grădinițe, dintre care 24 sunt deja funcționale.

Monica Anisie și-a încheiat mesajul astfel: „E dificil să descriu în cuvinte emoția resimțită astăzi, dar un lucru știu sigur: Voi continua! E greu, dar iată că se poate!”.