MOL România și Fundația pentru Comunitate au lansat cea de-a patra ediție a programului de responsabilitate socială „Permis pentru viitor”. Prin acest program, MOL România și Fundația pentru Comunitate acoperă costurile generate de obținerea permisului de conducere pentru tineri din medii defavorizate. Data limită pentru înscriere este 25 ianuarie 2019, iar fondurile alocate în cadrul acestei ediții sunt de 75.000 de lei.

 

MOL România și Fundația pentru Comunitate au lansat cea de-a patra ediție a programului de responsabilitate socială „Permis pentru viitor”, prin care oferă sprijin financiar tinerilor din medii defavorizate pentru acoperirea costurilor obținerii permisului de conducere de orice categorie.

Persoanele vizate de acest program sunt tinerii cu posibilități materiale reduse, pentru care permisul de conducere este o condiție sau poate fi un avantaj în obținerea unui loc de muncă sau în menținerea și extinderea atribuțiilor de serviciu. Solicitările de finanțare pot fi depuse până la data de 25 ianuarie 2019.

Sunt eligibili tinerii cu vârste cuprinse între 17 și 25 de ani, din medii defavorizate, care doresc să obțină permis de conducere de orice categorie (B, C sau D, inclusiv tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie).

Experiența celor trei ani de existență a programului ‘Permis pentru viitor’ ne-a învățat că avem nevoie de atenție și de sensibilitate pentru a ne apropia de tinerii din mediile defavorizate, cărora dorim să le oferim un instrument cu adevărat utilla intrarea lor pe piața muncii. Ne dorim ca sprijinul financiar acordat să fie eficient, să aducă rezultate concrete şi sperăm de fiecare dată că toți beneficiarii vor obține permisul de conducere şi că le va fi de real folos în viitor”, a declarat Camelia Ene, CEO&country chairman al MOL România.

 

În cadrul celor trei ediţii, 48 de tineri au obţinut permis de conducere

 

În cele trei ediții ale programului de până acum, 48 de tineri au obținut permis de conducere: 41categoria B, şase categoria C și un carnet categoria B, automobil adaptat pentru persoane cu dizabilităţi. Alți 41 de beneficiari sunt programați pentru susținerea examenului sau se află în diferite faze ale cursurilor școlii de șoferi.

„Încurajăm tinerii să pregătească din timp, încă din acest an, solicitările de finanțare, să nu amâne demersurile pentru sfârșitul perioadei de înscriere. Permanent se pot informa de la noi, le oferim toate detaliile necesare pentru înscriere. Este important ca fiecare solicitant să-și găsească un mentor, un îndrumător pentru perioada școlii de șoferi și a pregătirii pentru examen. Așteptăm solicitări motivate clar, din care să reiasă necesitatea și beneficiul scontat al obţinerii permisului de conducere”, a precizat directorul executiv al Fundației pentru Comunitate, András Imre.

 

Termenul final pentru înscriere este 25 ianuarie 2019

 

Mai multe detalii despre programul „Permis pentru viitor” și formularul de înscriere se pot descărca de pe site-urile www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro. Termenul final pentru depunerea solicitărilor este 25 ianuarie 2019.

 

Anul trecut, trei tineri călărăşeni au obţinut finanţare pentru obţinerea permisului de conducere

 

Anul trecut, trei tineri din judeţul Călăraşi au primit finanţare pentru obţinerea permisului de conducere: Irina Ionela Panciu şi Mihai Andrei Vasile, ambii din municipiul Olteniţa, şi Estera Păun, din comuna Spanţov.

 

Despre programul „Permis pentru viitor”

 

Programul „Permis pentru viitor” este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de MOL România. Prin acest program, MOL România acordă finanțarea necesară obținerii permisului de conducere – costurile școlii de șoferi și cheltuielile adiacente – pentru categoriile B, C sau D (incluzând tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie), în cazul tinerilor din medii defavorizate, cu vârstele cuprinse între 17 și 25 de ani, pentru care existența permisului este o condiție sau un avantaj în obținerea unui loc de muncă, ori un instrument benefic în îndeplinirea sau extinderea atribuțiilor de serviciu în cazul celor care se află deja în activitate.

În cei trei ani de la prima lansare în 2015, programul „Permis pentru viitor” a fost premiat de două ori pe plan național: la Gala Societății Civile 2018 și la Romanian CSR Awards 2017. Concursul de proiecte pentru ediția a patra a fost lansat la data de 27 noiembrie 2018, iar termenul de trimitere a dosarelor este 25 ianuarie 2019. Fondul programului este de 75.000 de lei.