Municipiul Călărași ar urma să aibă încă un sens giratoriu temporar, similar celui de la intrarea în oraș dinspre Slobozia, semnalizat cu balize de plastic, a anunțat consilierul local Costin Mirescu, de la USR.

Conform postării acestuia dintr-un grup de pe o rețea socială, în data de 9 februarie 2021 s-a desfășurat o ședință a Comisiei pentru siguranța circulației, în care a fost adoptată această propunere.

Următorul sens giratoriu temporar ar urma să fie amplasat în zona 5 Călărași, la intersecția dintre strada București și bulevardul Cuza Vodă.

„Amplasarea sensului giratoriu presupune câteva acțiuni conexe (mutarea stației de taxiuri, desființarea sau mutarea unor treceri de pietoni, probabila mutare a stației de autobuz, marcare și semnalizare corespunzătoare). Multe dintre cele enumerate presupun existența unui buget care să le cuprindă, așa că decizia de azi se referă, în principal, la continuarea demersurilor de proiectare și pregătire în vederea amplasării sensului giratoriu”, notează consilierul local.