Muzeul Dunării de Jos Călărași organizează în perioadele 10 -14 august și 17 – 21 august Școala de Vară, un proiect început din 2018 care face parte din Programul de Pedagogie Muzeală. În cadrul acestui proiect sunt urmărite obiective precum cunoașterea patrimoniului muzeal arheologic descoperit la Dunărea de Jos; cunoașterea principalelor situri arheologie din județul Călărași; înțelegerea necesității protejării, conservării și valorificării patrimoniului muzeal; cunoașterea și înțelegerea necesității cercetării permanente a patrimoniului muzeal arheologic; și stimularea curiozității participanților prin activitățile practice la care vor lua parte.

În perioadele anterior amintite, la Secția Arheologie, participanții vor avea următorul program, cuprins în intervalul orar 10:00 – 12:00: cunoașterea patrimoniului muzeal; introducere în arheologie – aplicații practice; activități de conservare preventivă; atelier de desen; atelier de modelat lut.

Prețul pentru participare este 2 lei de persoană pe zi, iar grupurile vor cuprinde maximum zece persoane. Vârsta participanților este de 7 – 12 ani. Înscrierile se pot face la numărul de telefon 0726/220.908, persoană de contact Andreea Parnic, muzeograf.

„Pentru prevenirea apropierii fizice, dat fiind contextul epidemiologic actual, majoritatea activităților se vor derula în curtea interioară de la sediul Muzeului Dunării de Jos din strada Progresul, nr. 4. De asemenea, din același motiv, toți participanții vor păstra o distanță de cel puțin 1,5 metri față de celelalte persoane și vor purta mască de protecție, dacă activitatea la care participă se desfășoară în interior. Muzeul va pune la dispoziția participanților doar materiale dezinfectante. În același timp, nu vor putea participa la activități persoanele care prezintă febră, tuse sau rinoree”, a declarat reprezentantul muzeului, Andreea Parnic.