Astăzi, 14 ianuarie, începând cu ora 12:00, Muzeul Dunării de Jos le-a oferit călărăşenilor ocazia de a admira lucrările sculpturale ale artistului plastic local Silviu Ioan Soare. Alături de lucrările acestuia au fost expuse și cele ale următorilor elevi de la clasele de arte plastice ale Liceului „Ștefan Bănulescu”: Ana Maria Ghiță, Elena Negoiță, George Bădițescu, Roxana Câmpeanu, Andrei Macrea, Marin Spătar, Alina Mazgras, Nicoleta Ulmeanu și Dumitru Flocea.

„Silviu Ioan Soare expune la Muzeul Dunării de Jos o selecție din lucrările create în anii trecuți, vizând preocuparea sa pentru forme verticale, masive, dar și pentru delicatețea compozițiilor de plastică mică, ambele abordări punând în evidență dexteritatea artistului pentru lucrul cu materiale specifice ceramicii. O componentă din ‘Totem, ritual dacic’, evocă alternanța dintre suprafața netedă a gresiei și spațiile vibrate, rugoase, lucrarea ‘Cetate’ readuce în studiul său raportul dintre plin și gol, un fragment din ‘Hanukia’, este omagiul adus acestei sărbători evreiești, chipul ‘Sfântului Andrei’, ‘Saltimbancul’ amintește despre disonanțele lumii, o ‘Trilogie’ formată din structuri abstracte, care se alătură preocupării pentru un figurativul interpretat”, a afirmat criticul de artă Ana Amelia Dincă.

Artistul s-a arătat încântat de invitaţia de a expune, felicitând totodată şi elevii care au expus în cadrul aceluiaşi eveniment.

„M-a onorat că am fost invitat să expun în această zi importantă pentru cultura românească. Pentru acest motiv îi mulțumesc direcției de la Muzeul Dunării de Jos. De asemenea, sunt încântat că, deși ora este poate nepotrivită pentru o expoziție, este atât de multă lume prezentă, în general aceeași iubitori de artă ca la majoritatea expozițiilor”, a declarat Silviu Ioan Soare.

Muzeul Dunării de Jos anunță că mâine, cu prilejul Zilei Culturii Naționale, vor putea fi vizitate gratuit atât expozițiile permanente, cât și cele temporare de la sediul din strada Progresul, nr. 4, și din secțiile adiacente. Accesul vizitatorilor se face între orele 09:00 şi 16:00.