Sâmbătă, 12 octombrie, la ora 19:00, călărăşenii sunt așteptați la spectacolul cu muzică folk „O seară de toamnă cu prietenii”, avându-l ca invitat special pe Ovidiu Mihăilescu. Artistul își va lansa cu această ocazie şi noul album intitulat „Eroi ai muncii”. Prețul unui bilet este 25 de lei sau achiziţionarea unui CD. Având în vedere că locurile sunt limitate, cei interesaţi sunt rugaţi să îşi rezervați locul  sunând la 0728/095.702.

„Elena Loreta Popa ne vorbește despre albumul ‘Eroi ai muncii’, semnat Ovidiu Mihăilescu că ‘este născut din intersecția iubirii pentru muzică și obsesiile unui inginer care a străbătut cu trenul, și nu numai, câmpiile muncii. Folkist, dar și inginer de transporturi, timp de 20 de ani, Ovidiu Mihăilescu a avut ocazia să cunoască toate labirinturile și cuburile lumii birocratice sau productive. Că vorbim de Ilie care se duce la muncă o viață, de personajul care stă opt ore la serviciu și trei pe drum blocat în trafic, de cubismul care domină mentalitățile celor care lucrează în sistem, melodiile de pe album sunt marcaje născute din viața reală și din uzurile la care toți suntem supuși. Tratate cu umor, toate resorturile urâtului social sunt unse de o bună dispoziție și de o ironie specifică stilului Ovidiu Mihăilescu. Totuși, veți găsi si un cântec de dragoste exemplar ‘O chitară, o fată și un sărut’, dar și cântece cu miez cum sunt ‘Cel mai clar lucru’, ‘Blues Temporal’ sau ‘Claunul Ion’. Se adaugă traducerea cântecului lui John Lenon ‘Erou al muncii’ și melodia ‘Fără capăt’, despre timpul de după serviciu în care birocratul mai are vreme să-și caute o relaxare sau un rost. Albumul este divers și plin de idei, iar coperta care afișează un birocrat copleșit de hârtii redă artistic minimal tema albumului. Vă așteptăm cu drag!”, susţin reprezentanţii Muzeului Municipal Călăraşi.

 

Despre Ovidiu Mihăilescu

 

Se îndrăgostește de muzica folk ascultând Mircea Baniciu și Valeriu Sterian. Se apucă să cânte la chitară de la vârsta de 17 ani. Din 1984 se alătură echipei de folkiști a Cenaclului Vouă (nume ca Eugen Baboi, Raul Cârstea, Dan Caramihai, Puiu Crețu, Teddy Tudoroiu) alături de care participă la peste 300 de spectacole în țară. În 2004 lansează volumul de poezii „Aici sunt anii Dumneavoastră…”.

Primul album „Cawboy-ul Nelu” îl lansează în 2007. În perioada 2007 – 2008 apare în concerte alături de Daniel Iancu si (Daniel Fat) cu care și colaborează la câteva melodii de pe albumul „Cowboy-ul Nelu”. Următorul album „Cipilica” este lansat la Silver Church în București în 2009. Urmează „O lume de vis” – album de traduceri care cuprinde 12 cover-uri internaționale, traduse și interpretate de Ovidiu Mihăilescu în 2013. În 2014 apare cu Academia Cațavencu în seria Academia de Folk albumul „Parlamescu” care selectează câteva din melodiile politice ale folkistului.

În perioada 2012 – 2015 pune bazele proiectului folk-rock Ovidiu Mihăilescu şi Trupa Joi alături de Alex Cişmaru, Radu Valean şi Ciprian Diaconu.

În 2017 lansează alături de Alex Cişmaru şi Alex Nichita albumul „Toamna Brun”. Se adaugă alte peste 300 de spectacole în diverse locații din țară, la festivalurile mari de umor și la diverse evenimente regionale, dar și în proiecte de promovare a umorului în rândul tinerilor din licee și facultăți.