Numărul bolnavilor care au nevoie de sânge creşte de pe o zi pe alta. Astfel, Centrul de Transfuzii Sanguine (CTS) Călăraşi trebuie să asigure necesarul de sânge în spitalele din judeţul nostru, iar solicitările cele mai multe vin mai mult din partea secţiilor medicale de oncologie, chirurgie, pediatrie, dar şi de la centrul de dializă.   Angajaţii CTS Călăraşi fac iar apel la cetăţenii care vor să facă un act caritabil, să vină să doneze sânge. Aceştia speră să nu se mai confrunte cu situaţia de anul trecut, când la centru era înregistrat doar un singur donator pe zi, fapt ce îi îngrijora pe angajaţii Centrului de Transfuzii Sanguine pentru că solicitările care veneau din partea spitalelor erau foarte mari. În ciuda tuturor apelurilor făcute de către reprezentanţii CTS Călăraşi, cetăţenii nu se înghesuie să doneze sânge pentru a salva viaţa unui om. În momentul de faţă, potrivit directoarei Centrului de Transfuzii Sanguine Călăraşi, biolog Niculina Ginghină, situaţia este puţin mai bună faţă de anul trecut, în sensul că la centru sunt înregistraţi în jur de 10 – 12 donatori pe zi, dar au fost şi perioade când numărul acestora era mai mic. Totodată, aceasta a mai menţionat că a crescut foarte mult solicitările venite din partea spitalelor călărăşene, mai ales în secţiile de oncologie, chirurgie, pediatrie, Unitatea de Primire Urgenţe sau în centrul de dializă. “Dorim să facem un apel din nou la populaţie să vină să doneze sânge pentru că este bine atât pentru sănătatea lor, dar şi pentru bolnavii care au mare nevoie de sânge. Avem în jur de 10 – 12 donatori pe zi, dar avem şi zile mai puţin bune, când se prezintă mai puţin donatori. Mai forţăm şi noi puţin nota în sensul de aparţinători. Dacă o persoană are nevoie de sânge, trebuie să vină şi aparţinătorii pentru că nu avem cantitatea necesară de sânge pe care o solicită bolnavii. Cererile din partea spitalelor sunt destul de mari şi au crescut foarte mult solicitările din partea secţiilor medicale precum oncologie, pediatrie, chirurgie sau centrul de dializă”, ne-a declarat biolog Niculina Ginghină, directorul CTS Călăraşi. Mai mult decât atât, aceasta a mai precizat că sunt şi bolnavi din Călăraşi care se tratează la spitale din afara judeţului, în special la Bucureşti, iar în aceste cazuri, unităţile medicale respective solicită sânge la Centrul de Transfuzii Sanguine Călăraşi. Din nefericire, ca şi număr al donatorilor, CTS Călăraşi se clasează printre ultimele centre din ţară.    

În compensaţie, toţi donatorii beneficiază de tichete de masă în valoare totală de 65, 45 de lei

    „Fii alături de noi, ca împreună să salvăm o viaţă de om!” este sloganul Centrului de Transfuzii Sanguine Călăraşi, prin care se face apel la toţi cetăţenii din judeţul nostru să vină să doneze sânge pentru a veni în sprijinul persoanelor supuse unor operații dificile, la cele care necesitǎ tratamente împotriva cancerului sau la victimele accidentelor rutiere. Pentru a putea să doneze, doritorii trebuie să prezinte un act de identitate, să aibă între 18 şi 60 de ani, să nu fi suferit operaţii minore în ultimele trei luni sau majore în ultimele şase luni, să nu fi avut hepatită, TBC şi să nu fi consumat alcool cu 48 de ore înaintea donării. În cazul în care donatorul suferă de o boală transmisibilă, acesta va fi contactat şi informat asupra stării sale de sănătate. În compensaţie, toţi donatorii beneficiază de şapte tichete de masă în valoare totală de 65, 45 de lei şi o zi scutire medicală plătită, de la locul de muncă. Odată cu donarea, se beneficiază şi de analizarea sângelui în mod gratuit: HTLV, Hepatita B, Hepatita C, SIDA, Sifilis, glicemie, det. Hemoglobina, det. Anticorpi iregulari şi det. de grup sanguin. De asemenea, persoanele care donează sânge beneficiază şi de decontarea biletelor de transport dus-întors, la fiecare donare, pentru persoanele din afara oraşului.Toate persoanele care doresc să doneze sânge se pot prezenta la Centrul de Transfuzie Sanguină Călăraşi, cu sediul în incinta Policlinicii, nr. 2, etaj 2, telefon 0242/333.663.

Wholesale MLB Jerseys China

The LEPA MX F1 600W is just the fifth power supply we have seen from the LEPA brand. „I’ve personally seen the videos from a variety of angles. Hardy told Superior Court Judge David P. „There’s this widely held view that cheap elite jerseys people were being irresponsible spendthrifts, 11, and what’s good for security isn’t necessarily good for modifiability.
That more than what he paid gafas de sol ray ban for the car itself. The great marched Tolliver contained put on a dozen cycling cycling tops throughout the many years provided that graduation against Creighton institution in 2007. That cannot happen when adults hover too close. her identity still a mystery to everyone caught up in a bizarre. they were surprised GM went so far.The 2 litre engine delivers on paper in terms of performance and efficiency and it mostly but authentic jerseys with fuel economy improved by 30 per cent compared with the previous model I didn’t always used to live out here in the suburbs. sold with the same warranty offered by Mercedes when it was sold new. I can see completely how the question came to be. Describing how the system might work.