Primarul comunei Roseţi, Nicolae Râjnoveanu, este mulţumit că a realizat toate proiectele propuse pentru anul 2018. „Am realizat tot ce mi-am propus în 2018. Totul este contractat şi ne aflăm în linie dreaptă. Mi-am îndeplinit obiectivele”, a precizat edilul. Anul trecut, investiţiile prinse în programul de dezvoltare a localităţii Roseţi au avut valoarea totală de 30.334.187,14 lei, din care contribuţia de la bugetul local a fost de de 4.297.528,63 de lei.

Comuna Roseţi este una dintre puţinele localităţi călărăşene care au asfaltate aproape toate drumurile. „Încă de la finele anului trecut, am dat ordin de începere a lucrărilor în proiectul de modernizare a străzilor din comuna Roseţi, însă, din cauza condiţiilor meteo, am fost nevoiţi să sistăm şi reluăm când ne permite vremea. Este posibil ca anul acesta să finalizăm cei nouă kilometri de drum, şi am terminat toată lucrarea. Proiectul este în valoare de 7.097.844 de lei, din care partea de cofinanţare de la bugetul local este de 337.911 lei. Acesta este implementat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi este deja încheiat contract cu Ministerul Dezvoltării Regionale, şi Administrației Publice și Fondurilor Europene”, a spus primarul Râjnoveanu.

Proiectul „Reabilitarea şi modernizarea Şcolii Gimnaziale ‘Iancu Rosetti’, comuna Roseţi, județul Călărași” este în valoare de 7.006.730 de lei, din care partea de cofinanţare de la bugetul local este de 282.420 de lei. Acesta este implementat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. „În primăvara acestui an sper să demarăm lucrările”, a mai precizat edilul comunei Roseţi. Pentru că şcoala are nevoie de o sală de sport, autorităţile locale au depus la Compania Naţională de Investiţii o cerere de finanţare. Proiectul este în valoare de 1.764.467 de lei, din care partea de cofinanţare de la bugetul local este în valoare de 115.000 de lei.

În scurt timp, în localitate va fi implementat şi proiectul privind modernizarea sistemului de iluminat public stradal în comuna Roseţi este în valoare de 791.875,76 de lei, din care partea de cofinanţare de la bugetul local este de 33.927,22 lei.

 Reţea de gaze în comuna Roseţi

Primarul comunei Roseţi, Nicolae Râjnoveanu, susţine că intenţionează să aducă reţeaua de alimentare cu gaz în localitate. „Vrem să aducem gaze în localitate. O să contractăm o firmă care să facă studiul de fezabilitate. În anul 2019 urmează să facem proiectarea. Poate ne dă Guvernul posibilitatea, pe unul din programe de dezvoltare a satelor, să implementăm această idee”, a afirmat Râjnoveanu.