Nicușor Cionoiu: „Călărașiul riscă să rămână fără forță de muncă.”

În data de 14 octombrie, organizația județeană Călărași a Partidului Social Democrat a susținut o conferință de presă la care au fost prezenți președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, și senatorul Nicușor Cionoiu. Nicușor Cionoiu a abordat în această conferință tema plecării tinerilor din Călărași către alte județe sau chiar alte țări.

Senatorul și-a început discursul prezentând câteva date despre exodul tinerilor din Călărași: „Ieri am făcut o declarație politică în care am explicat, referitor la județul Călărași, exodul forței de muncă. Noi, în această regiune, suntem foarte afectați pentru că dacă analizăm toate aceste date, o să vedem că, în anul 2019, 1.366 de tineri au plecat din județul Călărași spre cu totul și cu totul alte județe, iar 200 de oameni au plecat din țară.”.

În data de 13 octombrie senatorul scria pe pagina sa următoarele: „România este o țară cu o populație îmbătrânită, iar depopularea cauzată de exodul masiv în străinătate, din considerente economice se află în continuă creștere. Astăzi, în Ședința Senatului României, am atras atenția asupra exodului masiv din rândul tinerilor din județul Călărași! Județul Călărași are un potelnțial uriaș de dezvoltare, însă fără un buget generos care să sprijine dezvoltarea durabilă și fără implicare pentru încurajarea parteneriatelor public private, Călărașiul riscă să rămână fără forță de muncă. Dezvoltarea mediului de afaceri poate fi potențat prin crearea unei infrastructuri adecvate pentru susținerea afacerilor, în caz contrar, va crește pericolul disparităților dintre Călărași și celelalte județe din regiune, iar tinerii vor continua să plece din județ. Guvernul trebuie să vină cu un plan privind combaterea exodului și a depopulării, pentru că riscăm ca în județe precum Călărași să nu mai avem forță de muncă!”.

Senatorul Cionoiu spune că, cu ajutorul banilor solicitați guvernului din fondul de rezervă, județul ar putea fi dezvoltat astfel încât locuitorii, în special tinerii, să nu mai aleagă să plece.

Haideți să găsim o soluție comună în așa fel încât acești bani să nu ajungă pentru PNL sau pentru PSD, ci să ajungă acolo unde trebuie să ajungă. Dacă dezvoltarea unei comune necesită, indiferent de culoarea politică, acești bani, ei trebuie dați.”, a fost mesajul transmis de Nicușor Cionoiu actualului guvern interimar.