Nicușor Costea este noul centru al echipei de handbal Dunărea Călărași. Acesta va purta numărul 18 pe tricou. Jucătorul este legitimat în același timp și la Clubul Sportiv Şcolar (CSS) Călărași.

Nicușor a început handbalul la vârsta de 14 ani, debutând la juniori sub comanda antrenorului Ioan Bucur Bota. Idolul său este Aron Palmarsson și are și alte hobby-uri, precum fotbalul, baschetul, dar și mersul cu bicicleta.

Noul centru al echipei călărășene are o înălțime de 1,89 metri și o greutate de 82 de kilograme. Acesta a participat la multiple turnee semifinale la juniori 3, juniori 2 și juniori 1, precum și la un turneu de tip Final 4, în cadrul Programului „Talent” al Federaţiei Române de Handbal, pe zone, unde a reușit să-l câștige cu echipa lui CSS Călărași.

„Mi-au plăcut în primul rând atmosfera şi dăruirea suporterilor precum și a jucătorilor din teren. După ce am văzut primul meci, mi-am zis că și eu vreau să practic acest sport”, declara Nicușor Costea la prima vizită în Sala Polivalentă „Ion C. Neagu” din municipiul Călărași.

Acesta a transmis și un mesaj pentru suporteri: „Mă bucur că voi putea debuta în curând în Liga Zimbrilor, alături de această echipă minunată și îmi voi da toată silința pentru a avea performanțe cât mai notabile. Este o perioadă mai grea fără suporteri în tribune, însă eu cred că ne vor susține în număr cât mai mare și de acasă cu aceeași dăruire până la revenirea în sală”.