foto arhivă

Centrul Județean de Cultură și Creație (CJCC) Călărași, instituție subordonată Consiliului Județean, vă invită vineri, 19 iulie, la „Noaptea albă a muzicii folk”.

 

Cea de-a treia ediție a evenimentului se va desfășura pe scena din Parcul Dumbrava, începând cu ora 21:00. Iubitorii acestui gen muzical se vor bucura de versuri sensibile prinse în buchete melodioase și interpretate cu sensibilitate de: Mircea Baniciu, Maria Gheorghiu, Clara Mărgineanu, Ștefania Iacob, Adi Beznă, Vali Boghean Band, Tatiana și Marius Ojog, Cătălin Stepa, Loreta Popa.

„Un proiect cu suflet şi cântec, un gând frumos şi generos care se apropie de împlinire. ‘Noaptea albă a muzicii folk’ de la Călăraşi va fi despre prietenie, poezie şi lumină. Oameni dragi aşteaptă alţi oameni dragi, pentru a fi laolaltă într-o noapte cu chitare, poeme şi bucurii, sub un cer din care îngerii vor zâmbi. Folk must go on!”, a scris, pe pagina sa de socializare, Ștefan Nițu, secretar artistic în cadrul CJCC şi omul care a pus bazele acestui proiect.

Maria Gheorghiu, una dintre cele mai apreciate artiste folk de la noi, a declarat: „Destinul muzicii folk este același cu propriul destin. În ceea ce mă privește, cântecele mele sunt viața mea, sunt scrise cu sângele meu, cu bucuriile și tristețile mele, și în ele se regăsesc aceia care mai au chef să stea de vorbă cu ei înșiși fără teama de a deveni ridicoli în fața semenilor. Folkul nu ține de modă, ci doar de faptul că ai sau nu curajul să recunoști că sensibilitatea e o parte importantă din tine. Câtă vreme mai crezi că un cântec te poate face mai bun și ai curajul să spui asta cu voce tare de pe scenă sau din sală, mai există speranță”.

Evenimentul cultural „Noaptea albă a muzicii folk” de anul trecut a fost unul special și s-a bucurat de aprecierea publicului de toate vârstele, aproximativ 400 de persoane fiind prezente până târziu în noapte la manifestarea organizată de Centrul Județean de Cultură și Creație.

foto arhivă