Noaptea albă a bibliotecii scoate la rampă colecţiile tradiţionale şi digitale precum şi cititorii mai vechi sau mai noi, la ore târzii.

Bibliotecarii vor veni în afara orelor obişnuite ale programului de lucru şi îşi vor primi oaspeţii cu evenimente şi experimente culturale. Va fi un periplu nocturn inedit, atractiv, artistic, gândit cu fineţe, iar angajaţii instituţiei culturale vor încerca să nu lase nimic la voia întâmplării.

„Îndrăznim şi ne imaginăm o noapte albă de toamnă galbenă cu poveşti de neuitat. Pe 30 septembrie, la ora 20:00, noi vom fi acolo pentru voi. Nu rataţi ‘Nocturna Bibliotecii 2017’”, se arată într-o informare a Bibliotecii Judeţene „Alexandrul Odobescu” din Călăraşi.

În cadrul evenimentului, va putea fi vizionată expoziţia comemorativă „Ion D. Vâlcea – In memoriam”, realizată în colaborare cu Cenaclul Literar-Artistic „Phoenix” şi cu sprijinul acordat de familia autorului. O altă expoziţie ce va fi prezentată este cea plastică intitulată „Structuri” de Ana Maria Păpurică.

De asemenea, cei prezenţi la „Nocturna Bibliotecii 2017” vor redescoperi legendele toamnei, rimele şi poveştile ei magice, în colecţiile tradiţionale şi digitale ale bibliotecii. Aşadar, se anunţă o noapte spectaculoasă pe tărâmul cărţilor.