Primăria Municipiului Călărași a venit cu noi detalii despre investiția care va fi realizată pentru Bazar Big Călărași. Conform informațiilor publicate de instituție, investiția este estimată la peste 53 de miliarde de lei vechi. Construcţia se va dezvolta pe parter şi va avea dimensiunile în plan de 40,80 x 40,86 metri. Suprafaţa construită va fi de 1667,09 metri pătraţi, iar cea utilă, de 1.603,75 de metri pătraţi. Imobilul va avea destinaţia de spaţiu comercial cu suprafaţa de 1.549,42 de metri pătraţi, format din 87 de spaţii comerciale.

Noua construcţie va avea destinaţia de spaţiu comercial cu următoarea compartimentare funcţională: spaţiu comercial cu suprafaţa de 1.549,42 de metri pătraţi, format din 87 de spaţii comerciale; centrală termică cu suprafaţa de 12,67 de metri pătraţi; T.E.G. + spaţii servicii cu suprafaţa de 6,33 de metri pătraţi; grup sanitar pentru persoane cu handicap locomotor cu suprafaţa de 4,80 de metri pătraţi; grup sanitar bărbaţi cu suprafaţa de 8,74 de metri pătraţi; grup sanitar femei cu suprafaţa de 9,79 de metri pătraţi; spaţiu administrativ cu suprafaţa de 12,00 metri pătraţi.

În materie de finisaje interioare, viitorul complex va dispune de: pardoseli – gresie ceramică coeficient minim de frecare 0,4 în grupuri sanitare şi în rest beton elicopterizat; pereţi – faianţă ceramică şi zugrăveli cu var lavabil în grupurile sanitare; tavane – zugrăveli cu var lavabil în grupurile sanitare; plasa de oţel sudată (plasă STNB) vopsită verde la unităţile de spaţiu comercial; pe latura de acces a spaţiilor comerciale încherile se vor face cu rulori metalice cu prindere la nivelul pardoselii, în rest va fi tâmplărie din aluminiu.

Finisajele exterioare vor consta în: pereţi – panouri tip sandwich cu spumă poliuretanică cu tablă grosime 0,5 milimetri culoare gri deschis RAL 90606 şi gri închis RAL 9007; soclu – tencuieli rigide de culoare gri închis; tâmplărie din aluminiu cu geam termoizolant multistrat; învelitoare din panouri tip sandwich cu spumă poliuretanică cu tablă groasă de 0,5 milimetri gri închis RAL 9006.

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a declarat că lucrarea va fi finalizată până la sfârșitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie.

Până la finalizarea proiectului, comercianţii îşi vor desfăşura activitatea în Bazarul temporar, amplasat pe strada Trandafirilor, în imediat vecinătate a vechiului Bazar.