Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a publicat noi liste cu dosare aprobate în cadrul programelor „Rabla Clasic” și „Rabla Plus”, precum și în cadrul programului „Iluminat Public”, în urma ședinței comitetului de Avizare din data de 2 octombrie 2020.

În cadrul programului „Iluminat Public”, au fost publicate 23 de dosare aprobate prin care unitățile administrativ teritoriale vor beneficia de fonduri pentru modernizarea sistemelor de iluminat public prin înlocuirea corpurilor de iluminat având un consum ridicat de energie electrică cu corpuri de iluminat cu LED, precum şi achiziţionarea şi instalarea sistemelor de dimare/telegestiune care permit reglarea fluxului luminos la nivelul întregului obiectiv de investiţii.

În cadrul programului „Rabla Clasic” au fost acceptate 17 dosare pentru 36 de autovehicule.

Pentru programul „Rabla Plus” au fost acceptate 58 de dosare pentru 146 de autovehicule, dintre care 17 electrice hibride și 129 pur electrice.

„Implementarea programelor derulate de AFM vizează investițiile în economia verde pentru reducerea emiisilor de gaze cu efect de seră, optimizarea consumului de energie, crearea unui climat de siguranță pentru populație și totodată indeplinirea obiectivelor UE în vederea dezvoltării durabile a României”, a declarat președintele Administraţiei Fondului pentru Mediu, Dan Cătălin Vatamanu.

AFM reaminteşte faptul că sesiunea de depunere a dosarelor de acceptare a persoanelor juridice în cadrul programelor „Rabla Clasic” şi „Rabla Plus” a fost prelungită până la data de 30 octombrie 2020.

Listele dosarelor acceptate în cadrul acestor programe sunt publicate pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu, (www.afm.ro), la secțiunile aferente programelor „Rabla” şi „Rabla Plus” și „Iluminat Public”.