Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a publicat liste noi cu persoanele juridice acceptate în Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional (Programul „Rabla”) şi în Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic (Programul „Rabla Plus”), ca urmare a aprobării dosarelor de finanțare în ședința Comitetului de Avizare din data de 10 iunie 2020.

În cadrul Programului „Rabla” au fost acceptate 38 de dosare pentru 81 de autovehicule și patru contestații pentru şapte autovehicule.

Pentru Programul „Rabla Plus” au fost acceptate 28 de dosare pentru 74 de autovehicule, dintre care 32 electrice hibride și 42 pur electrice și două contestații pentru cinci autovehicule pur electrice.

Listele persoanelor juridice care au fost acceptate în cadrul acestor programe sunt publicate pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu, (www.afm.ro), la secțiunile aferente Programelor Rabla” și „Rabla Plus”.

Persoanele juridice care au fost acceptate se pot adresa producătorilor/ dealerilor auto validaţi în Programele „Rabla” și „Rabla Plus”, listele acestora fiind disponibile pe site-ul instituției.