Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a publicat luni liste noi cu persoanele juridice acceptate în Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional (Programul „Rabla”) şi în Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic (Programul „Rabla Plus”), ca urmare a aprobării dosarelor de finanțare în ședința Comitetului de Avizare din data de 24 iulie 2020.

Pentru Programul „Rabla” au fost aprobate 45 de dosare pentru 71 de autovehicule și o contestație pentru un autovehicul.

Pentru Programul „Rabla Plus” au fost acceptate 41 de dosare pentru 107 autovehicule, dintre care 31 electrice hibride și 76 pur electrice.

Listele persoanelor juridice care au fost aprobate în cadrul acestor programe sunt publicate pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu, (www.afm.ro), la secțiunile aferente programelor „Rabla”  şi „Rabla Plus”.

Persoanele juridice care au fost acceptate se pot adresa producătorilor/dealerilor auto validaţi în programele „Rabla” și „Rabla Plus”, listele acestora fiind disponibile pe site-ul instituției.

Începând cu data de 24 iulie 2020, dosarele de acceptare depuse de către persoanele juridice și dosarele de validare ale producătorilor/dealerilor auto, în cadrul programelor „Rabla Clasic” și „Rabla Plus”, se vor transmite la Administraţia Fondului pentru Mediu doar prin intermediul poștei electronice. Procedura cuprinzând modul de transmitere a documentelor, adresele de e-mail prin intermediul cărora se realizează comunicarea informațiilor necesare, precum și alte instrucțiuni, sunt publicate pe site-ul www.afm.ro.