Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a publicat noi liste cu persoanele juridice acceptate în Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional (Programul „Rabla”) și în Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic (Programul „Rabla Plus”), ca urmare a aprobării dosarelor de finanțare în ședința Comitetului de Avizare din data de 20 august 2020.

Pentru Programul „Rabla” au fost acceptate 192 de dosare pentru 535 de autovehicule și o motocicletă și patru contestații pentru cinci autovehicule.

Pentru Programul „Rabla Plus” au fost acceptate 37 de dosare pentru 120 de autovehicule, dintre care 13 electrice hibride și 95 pur electrice, și trei contestații pentru trei autovehicule electrice hibride și 11 autovehicule pur electrice.

Listele persoanelor juridice care au fost acceptate în cadrul acestor programe sunt publicate pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu, (www.afm.ro), la secțiunile aferente programelor „Rabla” şi „Rabla Plus”.

Persoanele juridice care au fost acceptate se pot adresa producătorilor/dealerilor auto validaţi în programele „Rabla” și „Rabla Plus”, listele acestora fiind disponibile pe site-ul instituției.

Din data de 24 iulie 2020, dosarele de acceptare depuse de către persoanele juridice și dosarele de validare ale producătorilor/dealerilor auto, în cadrul programelor „Rabla Clasic” și „Rabla Plus”, se transmit la Administraţia Fondului pentru Mediu doar prin intermediul poștei electronice.

Procedura cuprinzând modul de transmitere a documentelor, adresele de e-mail prin intermediul cărora se realizează comunicarea informațiilor necesare, precum și alte instrucțiuni, sunt publicate pe site-ul www.afm.ro.