Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a publicat liste noi cu persoanele juridiceacceptate în Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional (Programul “Rabla”) şi în Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficientedin punct de vedere energetic (Programul „Rabla Plus”), ca urmare a aprobării dosarelor de finanțare în ședința Comitetului de Avizare din data de 19 iunie 2020.

În cadrul Programului „Rabla” au fost acceptate 45 de dosare pentru 105 autovehicule.

Pentru Programul “Rabla Plus” au fost acceptate 56 de dosare pentru 114autovehicule, dintre care 18 electrice hibride și 96 pur electrice și două contestațiipentru trei autovehicule pur electrice.

„Mă bucur să constat că Programele `Rabla Plus` și `Rabla Clasic`sunt accesatecu interes de către persoanele fizice și juridice care își doresc să achiziționezeautoturisme mai prietenoase cu mediul înconjurător și care contribuie la reducereapoluării în marile orașe. Astfel, obiectivele celor două programe vor fi atinse, prinînnoirea parcului auto național cu mașini mai puțin poluante și prin creștereaachizițiilor de mașini hibride plug-in sau electrice. De asemenea, avem în vedere șidezvoltarea infrastructurii necesare vehiculelor electrice. Avem în derulare unprogram adresat municipiilor reședință de județ, deschis până la 30 octombrie și înpregătire un program similar, destinat operatorilor economici, pentru a sprijinidezvoltarea în România a unei infrastructuri de reîncărcare accesibile publicului, pentru a stimula pătrunderea pe piață a vehiculelor electrice și pentru a reduceimpactul emisiilor nocive asupra mediului”, a declarat preşedintele AFM, AndreeaKohalmi – Szabo.

Listele persoanelor juridice care au fost acceptate în cadrul acestor programesunt publicate pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu, (www.afm.ro), la secțiunile aferente Programelor“Rabla” şi “Rabla Plus”.

Persoanele juridice care au fost acceptate se pot adresa producătorilor/dealerilor auto validaţi în Programele “Rabla” și “Rabla Plus”, listele acestora fiinddisponibile pe site-ul instituției.