Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Călăraşi a publicat vineri, 11 decembrie, lista noilor localități în care se aplică restricții de diminuare a activității comerciale în contextul pandemiei.

A fost interzisă activitatea cafenelelor și restaurantelor cu servire în interior, putând funcționa în continuare cele care servesc în exterior și asigură distanța de doi metri între mese și un număr maxim de şase persoane la o masă în localitățile Nicolae Bălcescu (unde incidența infectării a ajuns la 4,12‰), Ulmu (3,64‰), Fundeni (3,58‰) și Independența (3,19‰). De asemenea, operatorii de jocuri de noroc nu vor avea voie să funcționeze. Măștile rămân obligatorii în toate spațiile publice deschise, iar piețele agroalimentare pot funcționa doar în spații deschise.

Măsura de limitare a activității cafenelelor, restaurantelor și operatorilor de jocuri de noroc la 30% din capacitate a intrat în vigoare, începând cu 11 decembrie, în localitățile Alexandru Odobescu (unde incidența infectării este de 2,51‰), Vasilați (2,38‰), Gălbinași (1,63‰) și Radovanu (1,54‰). Pot funcționa în continuare operatorii economici care servesc în exterior dacă pot asigura distanța de 2 metri între mese și un număr de maximum şase persoane la o masă. Purtarea măștii este obligatorie în toate spațiile publice deschise.

Au fost ridicate restricțiile anterioare din localitățile Fundulea, Dichiseni, Dor Mărunt, Radovanu, Sărulești și Valea Argovei.