Cei mai mulți dintre noi s-au obișnuit deja cu gândul că trăim o perioadă mult mai dificilă decât cele cu care ne-am obișnuit și că, pentru a o depăși cu succes, este nevoie să ne schimbăm, uneori destul de drastic, stilul de viață. Însă pentru aceia dintre noi care încă iau această situație în glumă, autoritățile au trebuit să treacă de la recomandări la obligații.

De la nivel central a venit vestea că se vor închide marile centre comerciale (mall-urile), iar în curând recomandarea de a nu ieși din casă decât pentru serviciu și cumpărături va deveni o obligație. Pentru cei pe care îi văd în pozele altora sau când privesc pe fereastră, Primăria Municipiului Călărași a preluat și ea măsurile venite de mai sus. Conform imaginilor postate de ei, parcurile și băncile stradale au acum semne care să interzică accesul și avertismente pentru a evita staționarea.

De asemenea, au fost închise Bazarul BIG și cel de pe strada Grivița, numărul de curse al transportului în comun a fost redus. Mașinile de poliție patrulează ziua și noaptea cu mesajul „Stați în case, protejați-vă sănătatea!” auzindu-se din portavoci; mașini ale Jandarmeriei patrulează pe străzi și, conform spuselor președintelui Klaus Iohannis, acestora li se va alătura și armata.

În ultimele şapte zile am ieșit din casă o singură dată, pentru aproximativ 20 de minute. Dacă nu va apărea nicio urgență, probabil că asta va fi limita pe care mi-o voi seta. Deși nici înainte nu eram o persoană care să prefere aglomerațiile, am ajuns acum să evit orice contact cu exteriorul, ceea ce vă recomand și vouă!