Asociația AISSER Călărași anunță finalizarea proiectului „Danube on 2 wheels” (cod eMS – ROBG 277), finanțat în cadrul programului INTERREG V-A România – Bulgaria, Axa prioritară 2 „A green region” („O regiune verde”).

„Danube on 2 wheels” este un proiect realizat în parteneriat de Asociația AISSER Călărași, în calitate de lider de proiect, împreună cu Asociația „Sport for you and me” din Kula (Vidin, Bulgaria) și Asociația Club Sportiv ACTIS din Călărași, în calitate de parteneri.

Contractul de finanțare a fost semnat în septembrie 2018 și se derulează până în februarie 2020, având o perioadă de implementare de 18 luni. Valoarea totală a acestuia este de 497.713,26 EUR, din care 423.056,25 EUR reprezintă contribuția Uniunii Europene, prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.

Proiectul „Danube on 2 wheels” a luat naștere la inițiativa Asociației AISSER din Călărași, care, împreună cu partenerii săi, și-a propus să promoveze un stil de viață activ prin ciclism, ca mod sănătos și ecologic de petrecere a timpului liber. Astfel, a fost creată o ofertă turistică bogată, ce însumează peste 3.600 de kilometri, prin 60 de trasee cicloturistice, care așteaptă să fie descoperite și recunoscute la adevărata lor valoare, prin moștenirea naturală și culturală pe care o deține regiunea transfrontalieră, în zona Dunării.

Grupul țintă al proiectului este reprezentat de publicul larg. „Danube on 2 wheels” vine în întâmpinarea iubitorilor de natură, precum și a cicliștilor amatori și profesioniști, care doresc să descopere regiunea de graniță româno-bulgară, explorând traseele cicloturistice într-un cadru natural de neuitat.

Rezultatele proiectului vizează următoarele:

  • 60 de trasee cicloturistice, ce însumează peste 3.600 de kilometri;
  • trei noi produse cicloturistice integrate destinate expedițiilor pe asfalt, off-road și expedițiilor de agrement pentru începători, avansați, familii și persoane cu dizabilități;
  • 2 strategii/studii de îmbunătățire a utilizării durabile a patrimoniului natural și cultural;
  • echipamente specifice pentru ciclism;
  • materiale de promovare;
  • promovarea online, prin website-ul www.danubeon2wheels.eu, aplicația mobilă DanubeOn2Wheels și rețelele de socializare;
  • hartă interactivă cu traseele turistice;
  • 12 acțiuni pilot în zona eligibilă a programului;
  • 2 puncte de informare cicloturistice, câte unul pe fiecare parte a graniței;
  • 5.600 de nopți de cazare în regiune.

Mai multe detalii despre proiect aflați pe website-ul www.danubeon2wheels.eu sau prin e-mail: office@aisser.ro, tel.: 0371/015.145, persoană de contact: Andrei STOIAN, manager de proiect.