Vineri, 1 iunie, Ziua Internațională a Copilului va fi celebrată în centrul orașului, între orele 09:30 și 12:30. Toți copiii, mai mici sau mai mari, sunt așteptați să se distreze pe platoul de la Kilometrul 0 din municipiul Călărași.

Organizatorii evenimentului sunt Primăria Municipiului Călărași, Consiliul Județean și Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași, care au pregătit momente diverse și pe gustul tuturor copiilor. Astfel, pe platou va fi amplasată o scenă unde pe parcursul a trei ore se vor derula momente artistice, fie ele de dans sau muzică. Tot pe platou, în altă zonă, un magician va delecta publicul cu o oră de iluzionism.

Vor mai fi prezente ateliere de: pictură pe față, pictură pe apă, mâini de ceară, Viko, desene pe planșă, confecționat decorațiuni din hârtie, dar și două zone inedite, una destinată unui concurs de „cow milking” (copiii vor primi și o costumație de tip western), dar și o cabină tip „cash box” (copiii vor încerca să strângă cât mai mulți bani falși).

Atât o cabină foto la minut, cât și o mașină de făcut baloane de săpun vor fi prezente. De asemenea, va fi și o plasă cu o mie de baloane care va fi desfăcută la finalul evenimentului.

Zeci de animatori vor fi prezenți atât pe scenă, cât și printre copii. Aceştia vor modela baloane și vor oferi bomboane. Alte activități inedite care vor avea loc în acest an, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, sunt organizarea unui MiniExatlon pe șoseaua Sloboziei, acolo unde, la finalul celor trei ore, toți cei prezenți, mari și mici, sunt invitați la o alergare „colorată” (Holy Powder), o surpriză a organizatorilor.

O altă surpriză este și organizarea unei tombole pentru cei trei pui de tigru siberian care au venit pe lume, la Grădina Zoologică din Călărași, în urmă cu trei luni. Cu ajutorul acestei tombole, cei trei pui de tigru vor primi nume de botez. Câștigătorul premiului, ce va fi stabilit prin tragere la sorți, va pleca acasă cu un tigru de pluș de 1,8 metri. Mai trebuie spus faptul că organizatorii au mai pregătit și 2.000 de înghețate și 1.500 de șepci pentru copiii care vor lua parte la evenimentul dedicat lor. Totodată, vor fi alături de organizatori, cu standuri reprezentative, partenerii tradiționali: Serviciul de Poliție Rutieră, Serviciul pentru Gestionarea Câinilor fără Stăpân, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Crucea Roșie – Filiala Călărași.

De altfel, printr-un parteneriat, elevii Colegiului Economic vor ajuta la organizarea tombolei și a alergării „colorate” de la finalul evenimentului.