În data de 24 iunie 2020, în jurul orei 18:00, două echipaje profesioniste de stingere din cadrul Gărzii de intervenţie Budeşti au fost solicitate să acţioneze în localitatea Nana, pe strada Marin Preda, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, proprietate individuală (magazie de lemn în care erau depozitate lemne de foc şi mai multe materiale depozitate în interior). Echipajele au acționat timp de aproximativ 120 de minute pentru lichidarea incendiului, care, potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, a cauzat de un scurt circuit electric produs la nivelul unu conductor electric defect /neizolat corespunzător, care alimenta instalaţia magaziei din gospodărie.

Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită; la sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta cu flacără și cu fum dens la nivelul magaziei din lemn, existând riscul de extindere a arderii la casa proprietarului şi la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate. Au fost salvate bunuri de aproximativ 60.000 de lei.

În urma incendiului au ars: o magazie din lemn construită pe o suprafaţă de aproximativ 60 de metri pătraţi, două tone lemne de foc, mai multe bunuri materiale depozitate în anexă, fiind înregistrate pagube în valoare de aproximativ 5000 de lei. La locul incendiului s-a deplasat şi un echipaj de prim ajutor SMURD, însă nu a fost nevoie de intervenţia acestuia. La această intervenţie a participat şi un reprezentant al Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Nana.