O femeie în vârstă de 87 de ani și-a pierdut viața în urma unui incendiu, izbucnit la o casă din comuna Grădiştea. Aceasta a fost găsită carbonizată pe podeaua din holul locuinței de către pompierii militari. Potrivit primelor cercetări efectuate la faţa locului, se pare că incendiul s-a produs din cauza unei lumânări uitate aprinse.

 În data de 5 martie 2017, ora 20:03, două echipaje specializate de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au fost solicitate să acţioneze pe raza comunei Grădiştea, pe strada Şerban Vodă, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinţă, proprietate individuală, aparţinând lui I.P.. La sosirea pompierilor militari, incendiul se manifesta foarte violent, cu flacără şi cu fum dens la nivelul acoperişului casei, pe toată suprafaţa acestuia, cât şi în interiorul locuinţei, existând pericol de extindere la alte bunuri materiale aflate în imediata apropiere.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către cele două echipaje la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unei lumânări uitate aprinse. Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ două ore și zece minute. Pe timpul operațiunilor de stingere, membrii echipajelor au găsit în holul locuinței, pe podea, în apropierea unei uşi și trupul carbonizat al proprietarei, în vârstă de 87 de ani.

În urma incendiului au ars: acoperişul casei, elemente de mobilier, aparatură electrocasnică, materiale textile şi materiale plastice, mai multe uşi şi tocurile din lemn ale ferestrelor, valoarea pagubelor fiind de aproximativ 40.000 de lei. Organele abilitate urmează să stabilească cu exactitate împrejurările în care femeia în vârstă de 87 de ani și-a pierdut viața.