Vineri, 4 mai, o delegație a Primăriei Municipiului Călărași, formată din viceprimarul Viorel Ivanciu, administratorul public Valentin Deculescu, directorul executiv al Direcției de Programe și Dezvoltare Locală, Luminița Trifu, și directorul executiv adjunct al Direcției de Programe și Dezvoltare Locală, Daniela Gradea, a participat, la Ruse, la conferința „Dezvoltarea durabilă a Regiunii Dunării şi interconectarea între regiuni”, organizată de Universitatea Angel Kanchev.

Conferința s-a bucurat de participarea preşedintelui României, Klaus Iohannis, președintelui Republicii Bulgaria, Rumen Radev, şi de cea a președintelui Austriei, Alexander van den Belen. Cei trei șefi de stat au discutat teme principale din agenda europeană, cu accent special pe problemele și provocările cu care se confruntă Regiunea Dunăreană.

Au mai participat la această conferință internațională şi reprezentanți ai autorităților publice locale, precum și structuri ale societății civile, ale mediului academic și ale mediului de afaceri.