foto: www.realitatea.net

Ministerul Educației a publicat, astăzi, 12 iulie, rezultatele  finale  la bacalaureat 2019, după contestații. Încă o elevă de la  Colegiul Național “Barbu Știrbei” Călărași a obținut media 10 la examen.

Potrivit inspectorului școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Călărași, Elena Mihăilescu, în urma soluționării contestațiilor depuse în cadrul examenului de bacalaureat, procentul de promovare la nivelul județului nostru a crescut de la 54,47% la 58,43%. Astfel, rata de promovare înregistrată de absolvenții din județul Călărași care au susținut probele  în prima sesiune a bacalaureatului a crescut cu 3,96% după soluționarea contestațiilor. De asemenea, o  elevă a Colegiului Național “Barbu Știrbei” Călărași a obținut media 10 la bacalaureat, respectiv Carmen Cristina Gavrilă.

Vă reamintim că înainte de contestații, un singur elev călărășean obținuse media 10 la bac, și anume, Cristian Pavel, absolvent al Colegiului Național “Barbu Știrbei”. În județul Călărași există mai mulți elevi care au obținut nota 10 la probele examenului de bacalaureat. Astfel, la proba de limba și literatura română sunt 26 de note de 10, la proba obligatorie a profilului, respectiv matematică sau istorie, 27 de candidați au obținut nota 10, iar la proba la alegere a profilului și specializării există 22 de elevi de nota 10. La această sesiune s-au înscris 1.473 de candidați, dintre care 280 sunt din seriile anterioare. Prezenți la examene au fost 1.364 de candidați. Există trei licee din județ care au candidați ce nu au promovat examenul de bacalaureat, și anume: Liceul Tehnologic „Dan Mateescu” din Călărași, Liceul Tehnologic „Duiliu Zamfirescu” Dragalina, Liceul Tehnologic Nr.1 Borcea. La polul opus se află primele trei licee clasate: Colegiul Național „Barbu Știrbei” Călărași, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Călărași, Colegiul Național „Neagoe Basarab” din Oltenița. Anul acesta nu a fost eliminat niciun candidat din examen și nu s-au înregistrat nici alte evenimente speciale în timpul desfășurării bacalaureatului.