Astăzi dimineață, în jurul orei 09:40, pompierii au fost solicitați să intervină pe strada Trandafirilor (zona Bazar Big) din Călărași, la etajul al treilea al blocului D24, unde a avut loc o explozie. S-au deplasat la locul respectiv cinci autospeciale, dintre care două de stingere, o autoscară de 42 de metri și două autospeciale de prim ajutor, SMURD și ATPMV.

Din primele cercetări, a reieșit faptul că explozia a fost cauzată de o acumulare de gaze pornită de o defecțiune a racordului dintre un furtun de alimentare cu gaz și aragaz. Explozia nu a fost urmată de incendiu, iar singura persoana care a fost afectată foarte puţin de explozie este chiar proprietarul apartamentului, bărbat în vârstă de 69 de ani, care a suferit un atac de panică pe fondul şocului de moment şi care nu prezenta traumatisme.

Paramedicii SMURD şi colegii din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă  au monitorizat starea bărbatului de 69 de ani mai multe minute şi, din fericire, acesta se afla în afara oricărui pericol, în parametri normali, ceea ce l-a şi determinat să refuze transportarea sa la spital.

În urma exploziei, s-a constatat deteriorarea structurii balconului din dreptul bucătăriei, a unei uși și căderea mai multor bucăți de tencuială.

La această intervenţie nu a fost necesară evacuarea locatarilor din respectivul imobil de către pompieri, însă mulţi dintre ei s-au autoevacuat din cauza panicii produse de explozie.