În contextul informării privind situația generată de răspândirea virusului COVID-19, la nivelul județului Călărași, la data de 27 octombrie 2020, datele sunt următoarele: 1.344 de persoane în carantină la domiciliu; 236 de persoane în izolare la domiciliu; 86 de persoane în izolare instituționalizată (internate); 1.516 persoane confirmate de la începutul epidemiei (44 de cazuri înregistrate în 24 de ore); 392 de cazuri active; 447 de persoane au fost declarate vindecate.

În 24 de ore a fost înregistrat un deces. O femeie, în vârstă de 86 de ani, având următoarele comorbidități: boală cardiacă ischemică, hipertensiune arterială, boală renală cronică, a murit la Spitalul Județean de Urgenţă „Dr. Pompei Samarian” Călărași.

Forțele de ordine constituite din polițiști, jandarmi și polițiști locali au efectuat în continuare acțiuni privind ordinea și siguranța publică în contextul prevenirii și combaterii răspândirii noului coronavirus, cât și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională.

Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi efectuează zilnic acţiuni de informare preventivă în localităţile judeţului, iar cadrele Inspecţiei de Prevenire desfăşoară activităţi de îndrumare şi control la operatori economici şi instituţii publice în vederea respectării măsurilor prevăzute de lege.