Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu – Sectorul Poliţiei de Frontieră Olteniţa au depistat doi cetățeni români care transportau în portbagajul autoturismului aproximativ 80 de kilograme peşte, fără a avea documente de provenienţă.

 

La data de 16 aprilie 2019, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Olteniţa, judeţul Călăraşi, au desfăşurat acţiuni specifice pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol. Astfel, s-a procedat la oprirea unui autoturism marca Crysler pe raza localităţii Mânăstirea. Acesta era condus de un bărbat în vârstă de 53 de ani, alături de care se afla un alt bărbat în vârstă de 46 de ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Călăraşi.

În urma controlului autovehiculului, poliţiştii de frontieră au descoperit în portbagajul acestuia, aproximativ 80 de kilograme de peşte din specii diferite, pentru care bărbaţii nu deţineau  documente de provenienţă.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 64, litera h din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 23/2008, modificată de Legea nr. 187/2012.