Ieri, 16 ianuarie, în municipiul Călărași s-a desfășurat o nouă întâlnire a partenerilor români și bulgari în cadrul proiectului transfrontalier „Managementul eficient al situațiilor de urgență în regiunea transfrontalieră Călărași – Veliko Târnovo; e-MS Ro -Bg 481”.

Proiectul „Managementul eficient al situațiilor de urgență în regiunea transfrontalieră Călărași – Veliko Târnovo” îi are ca parteneri pe Consiliul Județean Călărași (lider), Municipalitatea Pavlikeni, Regiunea Veliko Târnovo, Bulgaria și Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași „General de brigada Barbu Pârăianu”. Valoarea totală a proiectului este de 949 799.45 de euro și este împărțită în felul următor: liderul ia 364 024.14 euro, partenerul 2 ia 472 789.91 euro și cel de-al treilea 112 985.40 de euro.
Activitățile care se vor desfășura sunt lucrări de consolidare maluri, reparație și reabilitare a albiei râurilor Mihalska și Lomya din Bulgaria. În România se vor achiziționa diverse echipamente precum autovehicul de rulare pe multiple tipuri de teren, vehicul de teren cu camere pentru vizibilitate redusă, bărci și o stație de lucru cu hartă GPS pentru Ispectoratul de Jandarmi Județean Călărași.

Vor fi organizate exerciții comune și vor fi elaborate și semnate parteneriate comune de către ambele regiuni. Rezultatele proiectului vor contribui la o mai bună protecție a populației, în situații de urgență, prin acțiuni de prevenire și intervenție, iar numărul populației care va beneficia va fi de peste 300.000 de persoane.