Astăzi, 1 martie, a sosit în România o nouă tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech care constă în 214.110 doze. Vaccinurile au fost livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.
Transportul către centrele de stocare a fost asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile au fost transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.
Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite, după cum urmează: Centrul Național de Stocare București: 60.840 de doze;
Centrul Regional de Depozitare Brașov: 24.570 de doze; Centrul Regional de Depozitare Cluj: 28.080 de doze; Centrul Regional de Depozitare Constanța: 24.570 de doze.
În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.
Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 reaminteşte că, începând cu data de 27 februarie 2021, se pot programa la vaccinare cu serul Pfizer BioNTech, conform Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani și persoanele cu dizabilități.
Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/curant, cât și prin call-center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: https://vaccinare-covid.gov.ro.
Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin ar urma sa fie adusă în România luni, 8 martie, iar la acest moment se așteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.