Sâmbătă, 13 aprilie, 45 de adolescenți, participanți în proiectul de educație complementară Pepin Teen, organizat de Școala de Valoriși ING Tech, au devenit voluntari într-o acțiune de plantare puieți în comuna Chirnogi, județul Călărași.

O perdea forestieră va apărea în comuna Chirnogi, județul Călărași, de-a lungul Drumului Naţional 41 spre Oltenița, ca urmarea a unei acțiuni de plantare a 1.600 de puieți din trei specii diferite: stejar, paltin de câmp și sălcioară.

Perdelele forestiere cresc umiditatea din sol și astfel productivitatea agricolă, devin o barieră pentru vânt, înzăpeziri, susțin biodiversitatea și luptă împotriva schimbărilor climatice.

Entuziasmul voluntarilor a fost în contrast cu ploaia necontenită.

La acțiunea de plantare au participat 45 de adolescenți, angajați ai ING Tech, Școala de Valori, Viitor Plus, toți preocupați de mediu. Au avut loc două sesiuni de plantare, aproximativ cinci ore de hărnicie și efort fizic.

Răsplata imediată a venit în formula tradițională – un prânz câmpenesc pentru voluntarii satisfăcuți în urma acestei fapte bune. Răsplata cea mare o vor vedea peste câțiva ani, când vor reveni la umbra copacilor plantați. Voluntarii au contribuit la plantarea unei suprafețe de pădure, pe care AsociațiaViitor Plus și primăria le vor îngriji în următorii ani.

Despre PepinTeen

 PepinTeen este un proiect educațional dedicate liceeniilor din Giurgiu, Pucioasa și București, care se derulează pe parcursul unui an școlar, în perioada septembrie 2018 – iunie 2019. Proiectul își propune să le ofere adolescenților cu dificultăți financiare șansa de a-și atinge potențialul.

PepinTeen își propune să ajute 150 de adolescenți să fie pregătiți pentru joburile viitorului, pentru acele locuri de muncă pe măsura așteptărilor și abilităților lor. Proiectul nu ține seama de notele de la școală, ci de dorința adolescenților de a învăța. Nu ține seama de statutul social, ci de determinarea lor de a-și crea un viitor mai bun.