Duminică, 24 ianuarie, în jurul orei 15:00, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier pe Drumul Național 3B, la ieșirea din comuna Borcea din județul Călărași către Fetești, Ialomița.

Două autoturisme s-au lovit violent, unul dintre acestea fiind proiectat într-o clădire aflată pe marginea carosabilului. În cele două vehicule se aflau patru persoane, dintre care trei, din județul Ialomița, au necesitat îngrijiri medicale. Una dintre victime era încarcerată și inconștientă.

S-au deplasat la locul accidentului un echipaj de descarcerare, un echipaj SMURD, un echipaj SAJ Călărași și un echipaj de la Ambulanța Fetești.

Un bărbat în vârstă de 33 de ani prezenta suspiciune de fractură de bazin și multiple excoriații, așadar a fost asistat  de SMURD și transportat la spitalul din orașul Fetești. Starea acestuia s-a agravat ulterior, în cele din urmă intrând în stop cardio respirator și decedând.

Cea de-a doua victimă acuza dureri la nivelul membrului superior stâng, aceasta fiind asistată de Serviciul de Ambulanță Județean.

La fața locului s-a deplasat și un elicopter SMURD venit de la Constanța, care a aterizat la fața locului, a evaluat și o a treia persoană care acuza dureri la umăr și membru superior și care ulterior a fost preluată de o ambulanță SAJ.

Bărbatul care și-a pierdut viața se afla la volanul uneia dintre cele două vehicule. Acesta nu a putut fi testat în vederea stabilirii alcoolemiei. Celuilalt șofer i-au fost recoltate probe de sânge în acest sens.

Cauza care ar fi dus la acest accident este neacordarea de prioritate la schimbarea direcției de mers, astfel încât unul dintre autoturisme a fost lovit de cel din spate, care se afla în depășire. Se efectuează în continuare cercetări pentru a stabili cu exactitate cauzele accidentului.