Sâmbătă, 27 martie a.c.,au continuat acțiunile desfășurate de personalul Ministerului Afacerilor Interne, la nivelul județului Călărași, în contextul situației epidemiologice provocate de virusul SARS-CoV-2. Astfel, polițiștii, jandarmii și pompierii, împreună cu polițiștii locali, au verificat 210 societăți comerciale, 14 operatori economici, 614 mijloace de transport persoane și 80 de obiective de interes, precum restaurante, terase, fast-food-uri.
Controalele au vizat modul de respectare a măsurilor luate pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu COVID-19.
În urma acțiunilor, au fost aplicate 229 de sancțiuni contravenționale la Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, în valoare de 47.200 de lei.
Personalul Ministerului Afacerilor Interne va continua activitățile pentru prevenirea și combaterea faptelor care favorizează răspândirea virusului SARS-CoV-2
„Facem apel la cetățeni, la operatorii economici și angajații acestora să respecte măsurile de protecție sanitară și să adopte o conduită socială responsabilă pentru a evita răspândirea virusului SARS-CoV-2”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Călărași.