Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, la nivelul județului Călărași, au avut loc în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și terase, acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări.

La acţiunile efectuate, au participat polițiști, jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Călăraşi.
În urma activităților desfășurate, în data de 23 februarie 2021, la nivelul județului Călărași, echipele mixte au efectuat controale la 123 de societăți comerciale.
Totodată, au fost aplicate 140 de sancțiuni contravenționale la Legea nr. 55/2020, în valoare de 8.000 de lei.
De asemenea, polițiștii au verificat în vederea respectării măsurii de siguranță 389 de mijloace de transport, 168 fiind mijloace de transport în comun, și 836 de persoane, dintre care 117 cu privire la respectarea măsurilor de izolare și 719 cu privire la respectarea măsurilor de carantină.
Acțiunile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.