Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, la nivelul județului Călărași, au avut loc, în ultimele 24 de ore, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și terase, acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări.

La activitățile desfășurate au participat polițiști, jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Călăraşi.
În urma activităților desfășurate, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Călărași, echipele mixte au efectuat controale la 140 de societăți comerciale.
Totodată, au fost aplicate 111 de sancțiuni contravenționale la Legea nr. 55/2020, în valoare de 6.950 de lei.
De asemenea, polițiștii au verificat în vederea respectării măsurii de siguranță 336 de mijloace de transport, 176 fiind mijloace de transport în comun și 1.262 de persoane, dintre care 283 cu privire la respectarea măsurilor de izolare și 979 cu privire la respectarea măsurilor de carantină.
Oamenii legii reamintesc de TelVerde: 0800.800.358, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul pandemiei de COVID-19 și la care puteți obține informații referitoare la virusul SARS-CoV-2. Acest număr de telefon este valabil pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08:00 – 20:00.
Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.