Consiliera preşedintelui Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă deschide lista pentru senat pentru PMP. Se pare că oamenii din partidul lui Băsescu şi-au făcut loc în viaţa publică din Călăraşi sub oblăduirea PNL, mai exact a unui om foarte important şi cu influenţă foarte mare, cum este Vasile Iliuţă.

Preşedintele Consiliului Judeţean a profitat de toate ocaziile pentru a-şi aduce consiliera în faţă oficialităţilor, mass-mediei şi a oamenilor de afaceri din judeţ. În momentul în care reprezentanţii presei l-au întrebat pe Vasile Iliuţă despre relaţia de colaborare cu Simona Vlădică, acesta a precizat că este o colaborare bazată pe voluntariat şi doar pe segmentul de sănătate. La doar câteva zile distanţă de la această declaraţie,  Iliuţă şi-a făcut apariţia la evenimentul organizat de Saint Gobain Glass însoţit doar de Vladică. Tinand cont de declaraţiile preşedintelui Consiliului Judeţean, întrebarea firească ar fi: în ce calitate a fost invitată Simona Vladică la eveniment? În aceeaşi zi, Simona Vladică însoţită, de această dată, şi de dr. Laurenţiu Beluşică, l-a însoţit pe Vasile Iliuţă la Topul Firmelor Călărăşene. Greu de crezut că preşedintele Iliuţă nu s-a gândit la un posibil scandal mediatic în momentul în care consiliera sa îşi va prezenta oficial candidatura. De ce preşedintele Consiliului Judeţean ar fi interesat să destabilizeze imaginea PNL, chiar înainte de alegeri? Pe cine ar favoriza acest lucru? Pe cei de la PMP? Sunt mici şansele ca ei să obţina un procentaj bun la Călăraşi. Sau … la redistribuire, pot apărea surprize. Reprezentaţii PMP mai au şanse la un fotoliu de parlamentar doar cu sprijinul unui mare partid. La fel de greu de crezut este şi faptul că un om, atât de deştept, precum Vasile Iliuţă să îşi rişte poziţia în PNL şi în Consiliul Judeţean susţinând un alt partid. Atunci pe cine ajută ca PNL să piardă nişte voturi prin acest scandal?

Iliuţă a încheiat colaborarea cu Vlădică

Preşedintele Vasile Iliuţă ne-a declarat că a încetat colaborarea cu Simona Vlădică. “Am aprobat regulamentul pentru tot ce înseamnă voluntar pentru consilier al preşedintelui şi nu va semna noul contract aprobat de Consiliul Judeţean.  Din acest moment, i-am retras tot sprijinul pentru a putea fi în altă parte. Din momentul în care noi am aprobat regulamentul, au fost discuţii că vrea să candideze pe un loc eligibil la parlamentare, dar i-am spus că echipa noastră nu mai are locuri eligibile şi atunci dânsa a spus că îşi caută soluţii. Soluţia propusă de mine a fost să încheiem colaborarea chiar şi de voluntariat şi relaţiile noastre pe care le-am avut, pentru că eu sunt într-o echipă politică ce are proprii candidaţi şi soluţii proprii mai bune decât doamna Simona Vlădică. Nu există nicio asociere între mine şi doamna Vlădică, eu susţin echipa PNL, cea anunţată deja de preşedintele Filipescu”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean. Oare chiar preşedintele Iliuţă nu ştia că Simona Vlădică este membru PMP, atunci când o prezenta la evenimente?

Vlădică, membră PMP de mai bine de o lună

Membrul PMP, Vasile Gâdea ne-a spus că: “Numărul unu la Senat este doamna doctor psiholog, Simona Maria Vlădică, iar locul unu la deputaţi este Cristian Sefer, deputat în funcţia la PMP (fost UNPR). Simona Vlădică este în partid de o lună, o lună şi ceva. Doamna a venit în partid la scurt timp după fuziuna UNPR cu PMP”.  Oare Vasile Iliuţă, fost membru PDL, să îşi ajute colegii care provin tot din partidul fostului preşedinte al României, Traian Băsescu? Să fie doar o coincidenţă? Tot coincidenţă să fie şi venirea lui Cătălin Predoiu, fost membru PDL, pe locul unu la Camera Deputaţilor la PNL Călăraşi? Sau poate foştii oameni ai lui Băsescu au găsit un culoar pentru a ajunge în funcţii importante, sub umbrela PNL.

vladica-simona-1