Cotidianul „Observator de Călărași” a luat ființă cu mult timp înainte să ajung eu aici. Îmi și imaginez o echipă de oameni întreprinzători, la costum, care și-au dat mâinile deasupra unei mese care a devenit locul din care călărășenii își primeau toate informațiile de care aveau nevoie. Sunt sigur că atunci, în 2004, era mult mai complicat decât acum să aduni și să concretizezi în hârtie tot ceea ce se întâmpla în județ, asta pentru că tehnologia nu era la fel de dezvoltată precum este în prezent. Însă acei oameni nu s-au speriat și au continuat să muncească… iar timpul a trecut.

A trecut atât de mult timp încât astăzi se împlinesc 17 ani de existență a acestui ziar, timp în care „Observator de Călărași” nu și-a încetat aparițiile fizice (cu excepția scurtei perioade de anul trecut în care România a fost în stare de urgență). În toți acești ani, numeroși jurnaliști au menținut informația aproape de oameni și au păstrat vie presa scrisă din Călărași, fiind de fiecare dată prezenți în momentele importante ale comunității.

În prezent, o echipă de tineri cu o medie a vârstelor mai mică de 30 de ani duce mai departe ceea ce au clădit înaintașii lor. Cu profesionalism, dar și cu pasiune pentru comunicare, redacția actuală a cotidianului „Observator de Călărași” își face în continuare datoria de a îi informa pe călărășeni. Și fie că mica noastră urbe va trece prin momente prielnice sau mai puțin plăcute, vom face tot ceea ce ne stă în putință pentru a rămâne și în anii următori „Cotidianul aproape de tine”!