OCPI Călăraşi a încheiat contracte de finanțare cu 31 de UAT-uri din judeţ

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Călărași a încheiat contracte de finanțare a lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale cu 31 de unități administrativ-teritoriale (UAT) din cele 31 eligibile. Suma totală alocată pentru înscrierea proprietăților din județul Călărași în evidențele de cadastru și carte funciară, în anul 2021, este de 4.900.000 de lei. Lucrările de cadastru general se desfășoară în cadrul celei de-a șaptea etape de finanțare a Programului Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF). Deschiderea cărților funciare este gratuită pentru cetățeni, fondurile necesare fiind asigurate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin OCPI Călărași.

Primarii interesați să înceapă sau să continue lucrările de cadastru general pe sectoare cadastrale au încheiat contracte de finanțare cu Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Călărași, conform listei atașate.

Pentru a beneficia de fondurile alocate de ANCPI, UAT-urile care au semnat contracte de finanțare cu OCPI Călărași trebuie să găsească prestatori până la data de 23 noiembrie 2021.

În anul 2021, fiecare UAT poate primi până la 160.000 de lei pentru înregistrarea proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară.

În prezent, din totalul de 55 UAT-uri din județul Călărași, au fost cadastrate în proporție de sută la sută șase comune (Ștefan Vodă, Nana, Roseți, Frumușani, Crivăț şi Dragalina), iar în alte 15 localități se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF la nivel de UAT.

Programul Național de Cadastru și Carte Funciară are drept scop înregistrarea, gratuită pentru cetățeni, a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Programul este finanțat din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară – peste patru miliarde de lei, din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 – aproximativ 313 milioane de euro, dar și din bugetul local al primăriilor.

Mai multe informații referitoare la PNCCF sunt disponibile pe pagina web a Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, www.ancpi.ro.

Listă primării care au încheiat contracte de finanțare: Alexandru Odobescu, Belciugatele, Borcea, Budeşti, Călărași, Căscioarele, Cuza Vodă, Dichiseni, Frăsinet, Fundeni, Fundulea, Gălbinași, Gurbănești, Ileana, Independența, Jegălia, Lehliu, Lehliu Gară, Lupșanu, Mitreni, Nicolae Bălcescu, Oltenița, Radovanu, Sohatu, Ştefan cel Mare, Tămădău Mare, Ulmu, Unirea, Vâlcelele, Valea Argovei, Vlad Țepeș.