Opt handbalişti din lotul actual al AHC Dunărea Călăraşi au jucat pentru România în ultimii doi ani

Potrivit https://ahcdunarea.ro, din lotul actual al AHC Dunărea Călăraşi nu mai puţin de opt handbalişti au jucat pentru România din luna octombrie 2018 până în prezent. Cei opt sunt: Gabriel Bujor, Gabriel Dumitriu, Dragoş Soare, Dragoş Hanţaru, Ionuţ Broască, Vlad Rusu, Daniel Panait şi Andrei Drăgan.

Ultimii convocaţi sub tricolor sunt Gabriel Bujor şi Gabriel Dumitriu, pentru campania de calificare la Campionatul European din 2022.

În ianuarie 2020, la Turneul de calificare pentru Campionatul Mondial din 2021, desfășurat în Italia, Gabriel Dumitriu a marcat şapte goluri, iar Gabriel Bujor patru goluri.

La Trofeul Carpați din decembrie 2019, desfășurat în Sala Dinamo, Gabriel Bujor a marcat şapte goluri, iar Gabriel Dumitriu patru goluri.

La Trofeul Carpați a fost convocat și a jucat și Dragoș Soare în timp ce Dragoș Hanțaru nu a putut onora convocarea din cauza unei accidentări.

În decembrie 2019, Daniel Panait a jucat pentru naționala de tineret a României în dubla cu Polonia.

În octombrie 2019, Gabriel Bujor, Dragoș Hanțaru și Gabriel Dumitriu au participat la cantonamentul naționalei de la Cluj Napoca.

În iunie 2019, Gabriel Bujor a marcat cinci goluri, iar Gabriel Dumitriu două goluri în partidele de calificare Portugalia – România și România – Franța.

În aprilie 2019, România a jucat două meciuri de calificare în compania Lituaniei, Gabriel Bujor a marcat zece goluri, Dragoș Soare a marcat un gol, iar Gabriel Dumitriu a jucat într-una dintre partide.

În aprilie 2019, echipa națională a României lotul B a participat la un cantonament de pregătire la Târgoviște unde a participat și Andrei Drăgan.

În ianuarie 2019, Daniel Panait a marcat trei goluri pentru naționala de juniori a României în meciul cu echipa similară a Slovaciei.

În ianuarie 2019 naționala de seniori a României a disputat un turneu amical în Slovacia, în cele trei partide Gabriel Bujor a marcat zece goluri, iar Gabriel Dumitriu trei goluri.

În decembrie 2018, la Turneul de pregătire din Polonia au jucat Gabriel Dumitriu și Gabriel Bujor care a marcat şi cinci goluri în cele două meciuri cu Polonia și Cehia.

La acest turneu a fost convocat și Dragoș Hanțaru.

Tot în decembrie 2018, selecționata masculină secundă a României a jucat, în cadrul cantonamentului desfășurat la București, două partide amicale împotriva selecționatei similare a Poloniei, în care au jucat Vlad Rusu și Andrei Drăgan, care a marcat şase goluri pentru România B.

La acest turneu a fost convocat și Ionuț Broască.

În octombrie 2018, Gabriel Bujor a marcat trei goluri în meciul dintre România şi Franța.

Daniel Panait a participat în luna octombrie 2018 și la turneu amical de la Turda, unde România a întâlnit selecționatele similare ale Rusiei, Elveției și Norvegiei.

Daniel Panait a marcat trei goluri pentru naţionala de juniori a României.