Anul 2018 aduce modificări constructive în cadrul Spitalului Județean de Urgenţă „Dr. Pompei Samarian” Călărași. S-a creat o echipă de conducere consolidată, au fost atrași medici tineri pe secțiile deficitare, a fost mărită structura compartimentului de diabet de la opt la 15 paturi, s-a înființat un nou compartiment de nefrologie cu opt paturi, având medic specialist nefrolog, se asigură gardă la Unitatea de Primiri Urgenţe Pediatrie și Ambulatoriu Pediatrie, şapte ore zilnic.
Totodată, din această lună, unitatea spitalicească va avea cel de-al doilea medic cardiolog și un medic specialist ORL cu normă întreagă, ce vor asigura și consultații în ambulatoriu.

„Veștile sunt bune pentru pacienți. Facem demersuri în acest moment pentru atragerea de noi medici în specialitățile: urologie-medic primar din Republica Moldova, cardiologie, neurologie, medicină de laborator. Aceștia urmează să înceapă activitatea în cel mult două – trei luni în cadrul SJU Călărași. Demersurile noastre au sprijinul autorităților județene și locale, Consiliul Județean Călărași, prin stimulentele financiare acordate cadrelor medicale care vin către județ, și Primăria Municipiului Călărași, prin acordarea de locuințe de serviciu”, a precizat managerul Spitalului Județean de Urgenţă „Dr. Pompei Samarian” Călărași, Valentin Emanoil. 

La momentul actual, au fost ocupate prin concurs posturile de conducere la nivelul tuturor compartimentelor TESA, ceea ce a făcut să funcționeze cât mai eficient activitatea aparatului administrativ al spitalului.