(foto: www.gherlainfo.ro)

CEC Bank a demarat modernizarea reţelei de bancomate şi aparate multifuncţionale pentru plăţi. Programul de înlocuire a infrastructurii face parte din strategia de digitalizare şi modernizare a CEC Bank. Valoarea investiţiilor în 2020 va fi de 2,6 milioane de euro.

 

CEC Bank a demarat un amplu program multianual de modernizare a infrastructurii de bancomate şi aparate multifuncţionale pentru plăţi, într-un efort care va permite implementarea tehnologiilor moderne şi alinierea la cele mai bune practici la nivel internaţional.

Programul face parte din strategia de digitalizare şi modernizare a CEC Bank, în cadrul căreia au fost lansate deja, de la începutul anului, o serie de produse şi servicii inovative: plăţile contactless de pe telefonul mobil prin Android şi Apple Pay, aplicaţia de transferuri Card2Card, deschiderea online a conturilor prin CEC_IN.

Până la sfârşitul lui 2020, în prima fază a programului, vor fi înlocuite 200 de ATM-uri cu aparate de ultimă generaţie, iar acest proces va continua şi în următorii ani, până la înlocuirea întregii flote de ATM-uri. În plus, va fi extinsă reţeaua de echipamente multifuncţionale de plăţi (MFM). Valoarea investiţiilor programate pentru 2020 se ridică la 2,6 milioane de euro.

„Reţeaua de bancomate este un factor important pentru clienţi: o reţea extinsă de bancomate permite acces facil la disponibilităţi şi la alte operaţiuni precum plata facturilor, iar CEC Bank are avantajul uneia dintre cele mai mari prezenţe la nivel national, inclusiv în zona rurală. Tot mai mulţi clienţi apelează la sistemele self-service pentru a economisi timp şi pentru flexibilitate. De aceea, am demarat acest program de investiţii în infrastructură, care ne va permite să ne servim clienţii mai rapid şi să diversificăm serviciile disponibile la nivelul bancomatelor şi echipamentelor multifuncţionale de plăţi. Următorul pas în direcţia digitalizării este implementarea tehnologiei contactless şi la nivelul ATM-urilor şi al aparatelor multifuncţionale de plăţi şi sper ca până la sfârşitul anului, aceasta să fie disponibilă la nivelul echipamentelor CEC Bank”, a declarat Bogdan Neacsu, preşedinte – director general al CEC Bank.

Echipamentele achiziţionate în cadrul acestui program sunt realizate de unul dintre cei mai mari producători la nivel global. Bancomatele beneficiază de tehnologii moderne: ecran tactil, cititoare de carduri contactless şi sisteme pentru o securitate sporită. La fel şi echipamentele multifuncţionale, care permit şi depuneri de numerar în lei şi euro, operaţiuni de schimb valutar şi plata facturilor în numerar şi cu cardul.

Furnizorul echipamentelor a fost ales printr-o procedură de achiziţii competitivă la care au participat principalii distribuitori de astfel de echipamente la nivel naţional.

Programul de modernizare a infrastructurii de plăţi va începe cu oraşele mari şi cele reşedinţă de judeţ. Oraşele Constanţa, Sibiu, Călăraşi, Botoşani, Slatina, Alba Iulia şi Târgu Mureş vor beneficia de ATM-uri şi MFM-uri moderne până la sfârşitul lunii iulie, Bucureşti, Ploieşti, Cluj şi Iaşi – până la sfârşitul lui septembrie, programul urmând a fi extins la nivel naţional prin înlocuirea progresivă a flotei de echipamente cu modele de ultimă generaţie. În prezent, CEC Bank oferă servicii bancare printr-o reţea de peste 1.200 de terminale de tip ATM şi MFM.

Programul face parte din planul de afaceri al CEC Bank care vizează, pentru următorii ani, creşterea organică prin finanţarea economiei, precum şi investiţii în digitalizare, în condiţiile în care CEC Bank trebuie să recupereze decalajele tehnologice. În cazul infrastructurii de bancomate, marea majoritate au o vechime de peste zece ani.

Planul de afaceri a stat la baza procesului de recapitalizare a CEC Bank cu 940 de milioane de lei la sfârşitul anului trecut. Majorarea de capital a fost aprobată de Comisia Europeană în condiţii de piaţă, fără a fi considerată ajutor de stat.