Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) anunță că Ordinul nr. 182/2020 privind normele de prevenirea și stingerea incendiilor specifice activităților sectoarelor din domeniul agricol va fi abrogat, în cel mai scurt timp urmând a se publica decizia în Monitorul Oficial.

Așa cum a anunțat ministrul Adrian Oros în cadrul conferinței de presă din data de 4 august 2020, acest Ordin urma să fie revizuit împreună cu asociațiile de fermieri. Astfel, MADR a primit mai multe propuneri din partea asociațiilor de profil, constatându-se necesitatea modificării Ordinului într-o proporţie mai mare de 50%.

Potrivit Legii nr. 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, modificarea unui ordin care depășește 50% implică abrogarea respectivului document.

În acest sens, având în vedere condițiile agro-meteorologice deosebit de grele întâmpinate în acest an din cauza secetei pedologice, pentru a nu împovăra fermierii, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale va elabora un nou act normativ îmbunătățit în urma discuțiilor din cadrul grupurilor de lucru organizate împreună cu reprezentanții Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.