Organizația Județeană Călărași a Pro România a prezentat pe 22 octombrie numele celor care vor candida la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Din cele zece nume prezentate, doar patru au fost prezente la conferința de presă organizată de partid.

Lista de candidați pentru Senat este deschisă de președintele Pro România Călărași, Răzvan Meseșeanu; după acesta se află Alexandru Chiriță, fost candidat al partidului pentru funcția de primar al municipiului Călărași, care a câștigat un loc în consiliul local; pe următoarele poziții se află Vlad Sârzea, și el câștigând un loc în consiliul local, și Elena Eftimie.

Pentru Camera Deputaților, primul de pe lista de candidați este venit de la București: Adrian Dobre, vicepreședinte al structurii centrale a Pro România; pe următoarele poziții se află Virgil Dumbravă, Valentin Răducu, Marius Nedelcu, Marian Baltoș și Ana-Maria Constantin.

Adrian Dobre: „Dacă electoratul vrea să voteze pesediști, îi va găsi foarte ușor pe listele PNL-ului, dacă electoratul va dori să voteze peneliști, îi va găsi foarte ușor pe listele PSD-ului”.

Adrian Dobre, candidatul Pro România pentru Camera Deputaților, a vorbit despre aceste alegeri parlamentare: „Noi ne facem datoria și intrăm în această competiție politică astăzi, deși am menționat și susținut în spațiul public că, din punctul nostru de vedere, aceasta nu e o prioritate pentru România acum. Prioritatea pentru România fiind starea de sănătate a populației, în primul rând. Sperăm să nu existe după această campanie electorală, la nivel național, efectul care s-a văzut din punct de vedere epidemiologic după alegerile locale. A crescut foarte mult numărul îmbolnăvirilor. Intrăm în această competiție, Pro România este un partid în creștere, un partid la început, este un partid cu ambiții mari, avem un spațiu în care să creștem suficient de mare; lucrurile, cel puțin din perspectiva mea, sunt destul de simple: dacă electoratul va dori să voteze niște oameni care se înțeleg la masa verde sau pe sub masă, pot să voteze liniștiți cele două partide mari, PNL și PSD, care sunt în momentul de față, din punctul nostru de vedere, al unui partid de opoziție mic cum este Pro România, sunt într-o înțelegere clară și tacită. Dacă electoratul vrea să voteze pesediști, îi va găsi foarte ușor pe listele PNL-ului, dacă electoratul va dori să voteze peneliști, îi va găsi foarte ușor pe listele PSD-ului. Dacă electoratul va dori să voteze, în schimb, niște oameni care au curajul, cum suntem noi, să spună lucrurilor pe nume atunci când nu sunt în regulă, să apere interesul cetățeanului, să vină cu inițiative legislative care să protejeze populația și din punct de vedere al sănătății, și financiar, al veniturilor, al pensiilor, al salariilor, alocațiilor pentru copii pot să voteze cu încredere Pro România”.

Adrian Dobre spune că una dintre marile probleme ale României este faptul că există legi care nu sunt puse în aplicare.

Răzvan Meseșanu a vorbit despre planurile partidului Pro România în Parlament: „Eu consider că în Parlamentul care se va întâmpla din 6 decembrie, partidele ar trebui să ajungă acolo cu oameni mult mai competenți pe domenii de specialitate decât au fost până acum. Eu cred că normalitatea pe care și-o dorește toată România, toți cetățenii, constă, mai ales, în a știi să dai dreptate și adversarului. Noi ne vom însănătoși ca nație când vom sta la aceeași masă PSD cu PNL, cu Pro România și vom ști să apreciem ideile bune ale celorlalți și chiar să le susținem”.

Răzvan Meseșeanu a declarat că activitatea sa în Parlament va avea ca obiect domeniul muncii, acesta deținând în trecut funcția de inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Acesta a mai declarat, de asemenea, că au existat negocieri cu PNL pentru ca Pro România să primească o poziție de viceprimar pentru Alexandru Chiriță și pe cea de vicepreședinte al Consiliului Județean pentru Răzvan Meseșeanu.

„Eu îmi doresc să ajung în Consiliul Județean, să mă vedeți, să vă văd și să consemnăm împreună o istorie în care penelistul să propună un lucru bun pentru comunitate, pesedistul să propună un lucru bun pentru comunitate și eu să-l susțin. Dar să fie și viceversa. Ce frumos ar fi și cât de mult s-ar dezvolta comunitatea dacă s-ar întâmpla așa!”, a concluzionat Răzvan Meseșeanu.