Asociația Environ se implică în lupta împotriva pandemiei generate de COVID-19 și s-a alăturat Organizației Salvați Copiii în campania ,,Reciclează pentru cei care salvează!”, un program care îți dă posibilitatea să contribui la salvarea de vieți omenești în timp ce protejezi mediul înconjurător.

În perioada 12 mai – 31 iulie 2020, pentru fiecare kilogram de deșeuri electrice colectate și reciclate în cadrul campaniei ,,Reciclează pentru cei care salvează”, Asociația Environ va dona 1 leu către Fondul de Urgență pentru spitale deschis de Salvați Copiii.

Suma necesară pentru a asigura aparatură, echipamente medicale de protecție și materiale consumabile într-unul din spitalele care sunt linia întâi în lupta împotriva COVID-19, este de 10.000 de euro, iar Environ realizează o donație inițială de 5.000 de euro odată cu lansarea campaniei. Pentru strângerea integrală a fondurilor, Asociația Environ își propune colectarea unei cantități aproximative de 25 de tone de deșeuri electrice în schimbul cărora va dona 1 leu pe kilogram.

Persoanele fizice sau juridice care dețin aparatură electrică veche sau defectă pot solicita preluarea gratuită de la domiciliu sau sediul companiei pe adresa logistica@environ.ro sau prin comandă telefonică la 031.827.0000, termenul maxim de așteptare fiind de 72 de ore oriunde pe teritoriul României. Oricine se poate implica în campanie atât prin predarea aparaturii electrice vechi sau defecte, cât și prin promovarea inițiativei în cercul de cunoscuți folosind hashtag-ul #RecicleazaPentruCeiCareSalveaza în postările din social media.

Atunci când sunt aruncate împreună cu deșeurile menajere sau gestionate necorespunzător, deșeurile electrice sunt foarte nocive pentru mediul înconjurător și sănătatea umană din cauza conținutului ridicat de substanțe periculoase, metale grele și materiale poluatoare.  Deșeurile colectate de la sediul sau domiciliul participanților ajung în stațiile de reciclare unde tratate și reciclate conform celor mai performante tehnologii.