Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că până joi, 30 aprilie, în cadrul Campaniei de primire a cererilor unice de plată în anul 2020, s-au depus un număr total de 422.806 cereri, pentru o suprafaţă de 2.776.323,58 de hectare.

Dintre acestea, au fost înregistrate prin mijloace electronice (telecomunicații), începând din data de 6 aprilie 2020, un număr de 284.499 de cereri pentru o suprafață de 2.237.890,64 de hectare.

APIA reamintește că pentru a respecta prevederile privind distanțarea socială și a preveni răspândirea pe teritoriul României a epidemiei de coronavirus, dar și pentru a minimiza pe cât posibil efectele negative asupra activităților din sectorul agricol, completarea cererilor unice de plată se realizează pe site-ul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură www.apia.org.ro, accesând link-ul aplicației IPA-Online http://lpis.apia.org.ro, iar descrierea amănunțită a utilizării aplicației se găsește în ghidul de utilizare al acesteia care poate fi accesat la butonul Asistență.

Documentele care se atașează la dosarul Cererii Unice de Plată sau la modificările aduse acesteia (copie carte de identitate/buletin de identitate/pașaport/certificatul de înregistrare la Oficiul Național al Registrului Comerțului/certificatul de înregistrare fiscală, dovadă cont bancar activ) se transmit prin mijloace electronice către centrele județene sau locale ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură de care aparțin fermierii.

Campania de depunere a cererilor unice de plată se va încheia la data de 15 iunie 2020, în conformitate cu prevederile Ordinului Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 89/03.04.2020 privind depunerea on-line a cererilor unice de plată aferente anului 2020.