Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează beneficiarii că, începând de astăzi, 15 mai, eliberează adeverințe fermierilor care intenţionează să acceseze credite în vederea finanţării activităţilor curente, de la instituţiile bancare și non-bancare care au încheiat convenţii cu APIA.

Mai mult, pentru a respecta în continuare regulile de distanțare socială și pentru a proteja sănătatea personalului propriu și a beneficiarilor, fermierii au posibilitatea de a solicita Agenției de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură eliberarea adeverințelor prin mijloace electronice (telecomunicații). De asemenea, cu acordul fermierului, APIA transmite direct, prin mijloace electronice, instituțiilor bancare și non-bancare adeverințele eliberate.

În ce privește primirea cererilor unice de plată în cadrul Campaniei 2020, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură informează că se realizează în continuare prin mijloace electronice, până la acest moment fiind depuse un număr de 604.271 de cereri, pentru o suprafață de 4.969.969,53 de hectare.

Campania de depunere a cererilor unice de plată se va încheia la data de 15 iunie 2020, în conformitate cu prevederile Ordinul Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 89/03.04.2020 privind depunerea on-line a cererilor unice de plată aferente anului 2020.

Completarea cererilor unice de plată se realizează pe site-ul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură www.apia.org.ro, accesând link-ul aplicației IPA-Online http://lpis.apia.org.ro, iar descrierea amănunțită a utilizării aplicației se găsește în ghidul de utilizare al acesteia care poate fi accesat la butonul Asistență.

Documentele care se atașează la dosarul Cererii Unice de Plată sau la modificările aduse acesteia (copie carte de identitate/buletin de identitate/pașaport/certificatul de înregistrare la Oficiul Național al Registrului Comerțului/certificatul de înregistrare fiscală, dovadă cont bancar activ) se transmit prin mijloace electronice către centrele județene/locale ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură de care aparțin fermierii.