În contextul informării privind situația generată de răspândirea virusului COVID-19, la nivelul județului Călărași, în data de 31 martie 2020, ora 14:00, sunt în carantină 267 de persoane, iar

2.188 de persoane izolate la domiciliu se află sub monitorizare.

În ultimele 24 de ore, un număr de 1.248 de persoane au ieșit din izolare, finalizând perioada de 14 zile.

Angajați ai Poliției, Jandarmeriei și Poliției Locale desfășoară în continuare misiuni specifice în vederea prevenirii răspândirii COVID-19. Așadar, până la această dată, prin structurile abilitate ale Ministerului Afacerilor Interne, au fost întocmite două dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, structurile de ordine publică au aplicat 294 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii au aplicat 239 de sancțiuni în valoare de aproximativ 218.000 de lei persoanelor care nu au respectat măsurile/restricțiile stabilite de Ordonanța Militară nr. 3 din 24.03.2020, referitoare la condiţiile în care se poate realiza circulaţia.

Instituția Prefectului – Județul Călărași face apel către cetățeni să respecte întocmai recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile Ordonanțelor Militare. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.