Începutul lui ianuarie a venit cu temperaturi ridicate, ceea ce le-a permis credincioșilor să se adune cu zecile nu numai la bisericile de care aparțin, ci și pe aleile Parcului Central pentru a sărbători Botezul lui Iisus în apele Iordanului.

Evenimentele organizate cu acest prilej au început la ora 8:30 dimineața la Catedrala Sf. Anastasia, unde preotul Protopop Vasile Viorel Dinu a oficiat slujba Aghiasmei Mari. Apoi suita de preoți s-a deplasat în Parcul Central, unde a sfințit apa și pe cei prezenți.

Nu au lipsit de la eveniment nici persoane din administrație precum președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță, și primarul Municipiului Călărași, Marius Dulce. Aceștia doi au fost și cei care au aruncat crucea în apă, de data aceasta fiind vorba despre o cruce confecționată din flori. Din cauza pandemiei, anul acesta s-a renunțat la tradiția ca cei mai neînfricați bărbați să se arunce în apele Dunării pentru a recupera crucea de lemn aruncată de către un preot.

„Sărbătoarea Bobotezei sau Botezul Domnului va avea loc și anul acesta la Călăraşi, pe 6 ianuarie, însă cu respectarea tuturor normelor de protecţie cum ar fi purtatul măştii, distanţarea fizică, ţinând cont de faptul că încă ne aflăm în stare de alertă. În Parcul Central va avea loc oficierea Slujbei Aghiasmei Mari, din păcate, nu şi ceremonia aruncării şi recuperării Sfintei Cruci. Nu vom putea da curs şi altor obiceiuri cum ar fi botezul cailor ori parada atelajelor sau servirea localnicilor cu câte o porţie de fasole şi vin fiert. Pandemia nu s-a sfârşit şi în consecinţă trebuie să ne conformăm rigorilor impuse de legislaţia în vigoare.” Declara primarul municipiului Călăraşi, Marius Dulce, cu o zi înainte de Bobotează.